Новини
Події

Поліція розшукала винуватця важкого ДТП у Хмельницькому (ФОТО)

47-річний хмельничанин знаходився вдома і був нетверезим.

Чоловік, спровокувавши на автомобілі Daewoo Espero дорожньо-транспортну подію, пояснив правоохоронцям, що вживав алкоголь після аварії, але це не звільняє його ні від кримінальної відповідальності за вчинення ДТП, й ні від адміністративної за вживання алкоголю після вчинення аварії.

За фактом ДТП слідчі відкрили провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Крім того, окремо передані матеріали для складання на водія адміністративного протоколу за ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Частина четверта цієї статті передбачає, що вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter