Новини
Події

У Хмельницькому жінки-політикині підбили підсумки виборчої кампанії

Сьогодні, 29 жовтня, в обласному центрі відбувся фінальний круглий стіл проєкту Національного демократичного інституту (НДІ) «Сприяння політичній участі жінок та підвищення видимості жінок-політиків у Хмельницькій області».

Захід об’єднав жінок, які протягом 2017-2020 років активно займалися громадсько-політичною діяльністю і спробували свої сили під час нещодавніх виборів у органи місцевого самоврядування.

«Проєкт Національного демократичного інституту – це платформа для формування порядку денного із забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у всіх сферах суспільного життя органів місцевого самоврядування, – розповідає організаторка Тетяна Баєва та додає: З жовтня 2017 року в Хмельницькій області реалізується цей проєкт, метою якого є інформаційне підсилення активних жінок на рівні прийняття рішень (депутаток, громадських діячок, керівників органів місцевого самоврядування)».

Жінки пишаються здобутками, які отримали протягом чотирьох років. Так, в області за їх ініціативи створилося 14 міжфракційних груп «Рівні можливості», метою яких є об’єднання жінок з різних партій для створення середовища рівних прав та можливостей. Це найбільший показник серед областей, з якими працював НДІ.

Не менш важливою перемогою стало законодавче закріплення так званої «гендерної квоти», коли у кожній п’ятірці кандидатів у депутати від партій мало бути 2 особи іншої статі. Саме ця умова зобов’язала політичні сили більш ретельніше підбирати кандидатів і кандидаток у депутати.

Організатори проєкту в Хмельницькій області – Хмельницька обласна громадська організація Подільський центр «Гендерна рада» – переконані: розпочату справу полишати не будуть, адже мають яскраві приклади успішних політикинь.

«У нашій області сформувалась група активних і цілеспрямованих жінок, які готові працювати для розвитку своїх громад, не зважаючи на результати виборів. Також ми можемо підсилити роботу тих, хто отримав мандат. Будемо працювати над створенням у радах міжфракційних об’єднань за рівні можливості, до яких залучати не лише жінок, а й чоловіків», – підсумувала Тетяна Баєва.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter