Новини
Увага!

Грибники зіпсували мисливцям Хмельниччини початок сезону полювання

Любителям постріляти парнокопитну та хутрову дичину доведеться зачекати, поки на території Хмельницької області закінчиться сезон “тихого” полювання. Ні 7, ні 8 листопада мисливцям з рушницями у лісі робити нічого.

У мисливських угіддях області сезон полювання на диких тварин (козуль, самців кабанів, зайців русаків, лисиць, єнотоподібних собак та бобрів) мав розпочатися 7 листопада.

Проте погода посприяла тому, аби ліси області масово окупували любителі полювати з кошиками та ножами. Тож, аби не наражати на небезпеку грибників, які запасаються дарами природи на зиму, початок мисливського сезону в області перенесли. Про це повідомляють у Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

До слова, Закон України “Про мисливське господарство та полювання” визначає певні дні для полювання на конкретні види дичини. Так на парнокопитних індивідуально можна полювати в усі дні тижня, а колективно та облавно – у суботу та неділю. Також у вихідні можна поганятися з рушницею за лисицями, єнотоподібними собаками, вовками, зайцями-русаками, бобрами.

При цьому в день один мисливець може підстрелити лише одного зайця-русака, а от єнотоподібних собак та лисиць – не лімітовано.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter