Новини
Освіта

Хмельницький повертається до звичного режиму навчання у школах

Через 2-3 хворих учнів навчальні заклади в обласному центрі не закриватимуть. На самоізоляцію відправлятимуть окремі класи. Хворих вчителів підмінятимуть колеги.

З понеділка, 2 листопада, учні всіх хмельницьких шкіл повернуться за парти. Про дистанційну чи змішану форми навчання наразі не йдеться. Як довго вдасться втримати освітній процес у традиційних рамках – спрогнозувати не може ніхто. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Наразі у нас є спад по ГРВІ, грип ще не фіксувався, тому я дуже сподіваюся, що перший повноцінний семестр школи у нас відпрацюють в режимі звичного навчання, – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Увесь клас йтиме на самоізоляцію у випадку виявлення хворого серед учнів. Вчителів же у випадку інфікування підмінятимуть колеги. Це перевірений і максимально ефективний алгоритм, вважає очільник міста. Якщо у школі навчається півтори тисячі дітей, а захворіло 2-3 або 5, закривати всю школу недоцільно, каже Олександр Симчишин.

І додає: завдяки дотриманню такого алгоритму, перші два місяці навчального року у хмельницьких школах постійно навчалося 1200-1205 класів з 1217.

Сьогодні у школах міста ввімкнуть опалення. Перевірять, чи немає технічних проблем. Тож у понеділок у школах має бути тепло. А уроки почнуться за розкладом.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter