Новини
Політика

Нардеп з Хмельничини доклав руку до блокування електронних декларацій

Депутат-мажоритарник від Хмельниччини, член групи «За майбутнє» Віктор Бондар – у списку народних обранців, які ініціювали резонансне подання до Конституційного Суду України. Воно зрештою призвело до того, що рішенням вищого судового органу України доступ до е-декларацій був припинений, а кадрові призначення заблоковані.

Всього під поданням до КСУ підписалося 47 народних депутатів. На сторінці у Фейсбук Центру протидії корупції опублікували фото та коротку інформацію про декого з них. У цьому списку – і наш нардеп.

Як зазначається у дописі, «на фото – автори сумнозвісного подання до Конституційного суду. П’ята колона, якій радо підіграли судді КС. Фракція ОПЗЖ в повному складі + двоє шісток Коломойського з групи “За Майбутнє”. 20 найбільш одіозних персонажів».

Про Віктора Бондаря, який цьому списку йде під 2 номером, написано так:

Бондар Віктор. Група “За Майбутнє”. Мажоритарник від Хмельниччини. Вірний солдат Коломойського. Автор майже 2000 правок до антиколомойського закону. Офіційний мультимільйонер, хоча останні 20 років на державних чи депутатських посадах.

Нагадаємо, оприлюдненим 28 жовтня рішенням Конституційного Суду України було визнано неконституційними ряд положень Закону «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. На виконання цього рішення НАЗК того ж дня закрило доступ до всіх електронних декларацій громадян про доходи, видатки і майно. Таким чином суд  заблокував призначення керівних кадрів органів влади, у тому числі переможців місцевих виборів.

Рішення Конституційного Суду призвело до низки акцій протесту у столиці, а Президент України зібрав термінове закрите засідання РНБО.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter