Новини
Бізнес

Платники податків Хмельниччини до бюджетів усіх рівнів сплатили майже 10 мільярдів гривень

За підсумками жовтня дохідна частина державного  бюджету  додатково поповнилася понад 150 мільйонами гривень.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, за результатами роботи протягом десяти місяців 2020 року бізнес-спільнотою краю перераховано до бюджетів усіх рівнів майже 10 мільярдів гривень податкових платежів, що становить 105,8%.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження до бюджету зросли на 917 мільйонів гривень. Додаткові надходження склали 544 мільйони гривень. Забезпечено збір до державної і місцевих скарбниць за усіма бюджетоформуючими податками, що складає 110 відсотків виконання.

За підсумками жовтня цього року до дохідної частини державного  бюджету  додатково надійшло понад 150 мільйонів гривень. Місцеві бюджети отримали з плюсом до завдання майже 80 мільйонів гривень. У порівнянні з минулим роком, надходження зросли на 175,5 мільйона гривень або на 16,5% відсотка.

Позитивна динаміка податкових надходжень – це у першу чергу заслуга бізнесу, який сплачує податки і робить реальний конкретний внесок у розвиток області і країни. Сприяє цьому активна співпраця податкової служби з владою і громадою. Зокрема, з обласною державною адміністрацією, об’єднаними територіальними громадами та бізнес-асоціаціями. Також позитивний результат наповнення бюджету досягається ефективним онлайн-спілкуванням з підприємницькою спільнотою з роз’яснення податкових новацій, процесу реєстрації податкових накладних та інших важливих питань для розвитку бізнесу, – прокоментували результати діяльності у податковій службі Хмельниччини.

На сьогодні пріоритетом податкової служби є наповнення бюджету, що забезпечується сучасним сервісним обслуговуванням бізнесу, активною протидією спробам мінімізації оподаткування через певні ризики та схеми, а також впровадження у практику нових форм комунікацій з електронного документообігу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter