Новини
Дозвілля

Ще один мурал прикрасить хмельницьку багатоповерхівку

Прикрасити яскравими кольорами сіру стіну будинку виявили бажання його ж мешканці. Попередньо стіну під майбутнім малюнком утеплили.

Масштабне зображення з’явиться незабаром на стіні житлового будинку на вулиці Курчатова, 1д. Над ним наразі працює художник Андрій Томчишиин. Мешканці мікрорайону Гречани таку ініціативу схвалюють. Кажуть, одноманітність сірих стін житлової забудови їм не дуже до вподоби.

Що саме буде зображено на стіні 9-поверхівки – поки що здалеку не розібрати. А от зблизька обриси малюнка добре проглядаються. На стіні по завершенні роботи з’явиться зображення  відомого місцевого супергероя Хмельмена. Щоправда, хто це такий – знають поки що не всі містяни.

Буде на стіні, на додачу до муралу, й інсталяція.

Це буде термометр, який постійно показуватиме температуру навколишнього повітря, – розкриває таємницю начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Створити мурал на стіні цього будинку захотіли його ж мешканці. Заручилися підтримкою депутата міської ради, що опікується округом. Стіну спочатку утеплили, і вже потім взялися до творчої частини.

Загалом роботи обійдуться у 553 тисячі гривень.  

Нині у Хмельницькому мурали прикрашають десяток житлових будинків. Художник Андрій Томчишин є автором кількох із них. Про свою нову роботу обіцяв розказати після того, як завершить її.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter