Новини
Суспільство

Мешканець Хмельниччини «зекономив» на податках понад 2 мільйони гривень

Рішенням Вінницького апеляційного суду  підтверджено правомірність винесених Головним управління ДПС у Хмельницькій області повідомлень – рішень за результатами документальної перевірки щодо приватної особи, яка не сплатила до бюджету понад 2 мільйони гривень.

Не будучи суб’єктом господарювання, чоловік реалізовував товари через Internet із залученням ТОВ «Нова пошта». При цьому за такого роду комерцію отримував доходи у вигляді грошових переказів на карткові рахунки, відкриті у комерційному банку, не відраховуючи жодної копійки податків.

Тому податкова перевірка стосувалася питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на контролюючі органи, правильності нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За її результатами було донараховано понад 2 мільйони гривень, зокрема, податку на доходи фізичних осіб – 964 тисячі гривень, військового збору – понад 80 тисяч гривень, єдиного соціального внеску – 292 тисячі гривень, ПДВ на суму 788 тисяч гривень та 680 гривень фінансових санкцій за неподання звітності, повідомляє прес-слуба ГУ ДПС у Хмельницькій області.

На сьогодні податкові повідомлення – рішення, прийняті за результатами перевірки, набрали законної сили. Податковою службою вживаються заходи по стягненню заборгованості до бюджету.

Як зазначають податківці, цей факт засвідчує, що податки мають сплачувати усі громадяни – чесно, прозоро і в повному обсязі. Якщо ж певна категорія осіб ухиляється від виконання цього конституційного обов‘язку, це тягне за собою відповідальність, визначену чинним законодавством, а також необхідність сплати не лише суми податкових зобов‘язань, але й відповідних штрафів та пені до бюджету.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter