Новини
Інфраструктура

У парку Хмельницького почали відновлювати колесо огляду

Аби давно непрацюючий атракціон у парку ім. М. Чекмана знову закрутився, потрібні капітальний ремонт конструкції та чимала сума коштів. Наразі мільйон гривень підрядник витрачає на виготовлення нових кабінок.

Востаннє про капітальний ремонт колеса огляду говорили наприкінці минулого року, під час обговорення пропозицій до проекту бюджету Хмельницького на 2020 рік. Тоді, за словами начальника управління ЖКГ Василя Новачка, на те, аби знову запустити атракціон, потрібно було 4,4 мільйона гривень.

Фото: Василь Камінський

І ось у парку ім. Чекмана навколо колеса почався рух. На добряче заіржавілу конструкцію почали приміряти нові кабінки. Цьогоріч загальну вартість робіт оцінюють вже у 3,8 мільйона гривень. Один мільйон – на виготовлення нових кабінок – підряднику уже виділили. Як виглядатимуть нові елементи атракціону можна побачити на фото…

Фото: Василь Камінський
Фото: Василь Камінський

…або безпосередньо у парку. Але недовго. Готові кабінки взимку зберігатимуться на складі, аби їх не пошкодили погода та хмельницькі вандали, які полюбляють темної пори псувати майно громади.

Планують закінчити ремонт наступного року. Для цього потрібно закласти у новий міський бюджет необхідну суму коштів. Тож мрія містян про те, аби піднятися над парком та побачити частину Хмельницького з висоти, поступово стає реальністю.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter