Новини
Суспільство

Як мешканці Хмельниччини писали радіодиктант національної єдності (ФОТО)

Приєдналися до написання ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності бібліотекарі, військові, вчителі, учні, представники влади та ЗМІ у різних куточках Хмельницької області.

Хтось писав текст під диктовку вже не вперше, а хтось лише цьогоріч приєднався до акції, яка проходить традиційно у День писемності та мови уже 20 років. Започаткована Українським радіо у 2000 році ініціатива щороку збирає все більше прихильників. Якщо перший диктант написали близько тисячі осіб, то у 2016 році кількість учасників зросла до майже 20 тисяч, а 2018-го на перевірку надіслали майже 33 тисячі текстів.

Цього року в ефірі звучав текст письменника і видавця Івана Малковича. Продиктувала його відома українська акторка Римма Зюбіна.

Писали радиодиктант у колективі Центральної бібліотеки Чорноострівської селищної ради.

У Шепетівці до акції долучилися педагоги професійного ліцею та школи-гімназії.

Писали диктант і в державній установі «Шепетівська виправна колонія (№ 98)»…

Фото: shepetivka.com.ua

…і в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького.

Фото: Пресслужба НАДПСУ

Хтось вперше, а хтось уже вкотре – писали радіодиктант 25 працівників Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки. Бібліотекарі кажуть, дізналися під час диктовки чимало нового та цікавого з граматики. А рівень складності тексту оцінили як середній.

Фото: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека

Колектив Суспільного Поділля не міг залишитися осторонь, адже саме в ефірі мовника перед радіодиктантом транслювали програму, в якій розповідалося про його історію, учасників та умови написання. Судячи з фото, диктант на головному телеканалі області пройшов не лише цікаво, а й весело.

У Хмельницькій міській раді текст диктанту писали у сесійній залі працівники структурних підрозділів на чолі з керуючою справами Юлією Сабій.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter