Новини
Культура

У Хмельницькому допрем’єрно показали фільм про матерів та війну

Показ стрічки «Мати Апостолів» відбувся 10 листопада у кінотеатрі «Планета». Хмельницький став другим містом, де картину показали в рамках великого промотуру містами України.

Фільм-драма є черговим внеском кінематографістів у висвітлення війни на Донбасі. Співавтор та режисер проекту – Заза Буадзе («Червоний», «Позивний Бандерас»). Стрічку знімали у Київській та Житомирській області, підбираючи локації, так, щоб вони були максимально схожі на Донбас.

Бюджет фільму склав 21 мільйон доларів. Всеукраїнська прем’єра фільму відбудеться 3 грудня.

Про що стрічка «Мати Апостолів»? Коли головна героїня Софія дізнається, що літак її сина збито, вона вирушає в небезпечну дорогу, повну несподіванок та пригод. Ніхто напевне не може сказати, чи вижив її син. На цьому нелегкому шляху вона зі звичайної жінки, яка навіть не здогадується, на що здатна, перетворюється на Матір… Біль головної героїні драматично переплітається з болем іншої матері, яка теж втратила в цій безглуздій війні свого сина — ополченця.

Після перегляду фільму глядачі зустрілися з продюсером Дмитром Овечкіним та актрисами Світланою Осипенко (Соня) та Іриною Тамім (Варка).

Також у холі кінотеатру «Планета» презентували фотовиставку, яка проходить в рамках промотуру стрічки.

Автор фоторобіт – учасник російсько-української війни Руслан Боровик – сержант, гранатометник 90-го окремого десантного батальйону, учасник оборони Донецького аеропорту, відзначений державними нагородами.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter