Новини
Бізнес

На Хмельниччині податкова і бізнес спілкуються через електронні сервіси

Актуальні питання популяризації електронної звітності та сервісів, які пропонує платникам Державна податкова служба, стали темою робочої зустрічі заступника начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслава Семенюка із  фахівцем у галузі бізнес консалтингу Михайлом Починком.

За словами Вячеслава Семенюка, за період пандемії податкова служба перейшла у формат дистанційного спілкування, аби убезпечити здоров‘я платника. Зрештою динаміку електронного сервісу податкової служби можна побачити на її офіційному сайті, який постійно поповнюється новими банерами, розділами, реєстрами, відеуроками, що дають змогу платникам отримувати потрібну інформацію, аби ефективно працювати у правовому полі і сплачувати податки.

«У сфері бізнес консалтингу вирішується досить широке коло питань, пов‘язаних із веденням бізнесу, інвестиційною діяльністю, управлінням підприємницькою діяльністю, економікою підприємств, дослідженням ринків збуту тощо. По суті це надання послуг у вирішенні тих чи інших проблем діяльності підприємства, яке надають наші фахівці. Маючи широкий спект бухгалтерського обслуговування, ми з позитивом сприймаємо пропозиції представників податкової служби щодо якнайширшого залучення бізнесу її електронних сервісів, що поліпшуватиме юридичні та бухгалтерські послуги, сприятиме оптимізації витрат у веденні бізнесу», – зазначив Михайло Починок.

У ході спілкування першочергову увагу приділено «Електронному кабінету» як найбільш популярному сервісу ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним, надає можливість безконтактно взаємодіяти платникам податків та контролюючим органам.

Як підкреслили податківці, просте логічне програмне забезпечення максимально спрощує адміністрування податків. Значною мірою зменшується й  навантаження на контролюючі органи, а також знижуються витрати на комунікацію у паперовій формі. По суті – це сучасний формат відносин з платниками, завдяки якому скорочується час на оформлення та подання звітності до органів податкової служби, підвищується її якість та завдяки уникненню безпосереднього спілкування з представниками контролюючих органів знижуються корупційні ризики.

«Важливо, що бізнес активно переходить на спілкування  з податковою інспекцією в онлайн режимі через електронний кабінет платника податків. Зокрема, у формуванні та передачі до ДПС звітності, перегляді карток особового рахунку по кожному податку, отриманні довідок, витягів з реєстрів та даних про контрагентів,  формуванні та реєстрації в Єдиному реєстрі  податкових та акцизних накладних,  отриманні інформації  з системи електронного адміністрування ПДВ та  реалізації пального. Крім того,  в Електронному кабінеті вже реалізовано можливість  отримувати всі адміністративні послуги, повністю виключивши  необхідність  особистого відвідування  інспекції», – резюмував результати зустрічі заступник начальника ГУ ДПС Вячеслва Семенюк.    

Учасники діалогу також домовились про посилення комунікації у знайомстві та використанні електронного сервісу «InfoTAX», який надає платникам податків можливість через месенджери Telegram та Viber отримувати актуальну та необхідну інформацію та застосуванні програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter