Новини
Дозвілля

Палац творчості у Хмельницькому прикрасили новими муралами

Роботи хмельницькі художники закінчили у стислі терміни. Навесні наступного року стіни будинку дитячої творчості та дозвілля продовжать прикрашати величезними малюнками.

Ще місяць тому стіни Палацу творчості дітей та юнацтва були майже всуціль пофарбовані у сіре. Лише на одній з них потроху з’являлися обриси майбутнього масштабного муралу. Тепер же стіни будівлі виглядають зовсім інакше. На них з’явилися яскраві гігантські малюнки. Ними прикрасили споруду хмельницькі художники Ольга та Михайло Коробкові.

Директорка Палацу творчості дітей та юнацтва Марина Пилипак розповідає: майстри впоралися з масштабними роботами дуже швидко – за тиждень. Тепер же у закладі ведуть перемовини з підрядником про встановлення над зображеннями освітлення, аби й увечері хмельничани мали можливість милуватися ними.

На два мурали площею майже 150 квадратних метрів витратили 50 літрів спеціальної фарби. Використовували фарбу на водній основі, аби вона не вигорала на сонці та не лущилася.

Наступного року ці ж художники свою роботу продовжать – будуть розфарбовувати інші стіни Палацу. Навесні планують розмалювати стіни біля сходів зображеннями, які би гармонійно поєднувалися з тими, які вже «оселилися» на будівлі. А на центральній стіні у Палаці хочуть розмістити рекламу закладу.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Загалом у Хмельницькому вже чимало будинків прикрашають гігантські малюнки різної тематики. Стіну однієї з майстерень Хмельницької обласної спілки художників прикрашає «Віра», створена на основі роботи хмельницької художниці Надії Борецької. У мікрорайоні Гречани на стіні старої котельні свого часу розквітло «Дерево мрій» авторства Оксани Мазур. Еко-мурал прикрашає стіну житлового будинку на вулиці Володимирській. Найдовший хмельницький мурал довжиною у 176 метрів розташовується на підпірній стіні у мікрорайоні Ружична. Минулого тижня у мікрорайоні Гречани на стіні 9-поверхового будинку почали роботу над створенням чергового величезного зображення – портрета хмельницького супер-героя Хмельмена.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter