Новини
Суспільство

Як минули вихідні в нових умовах карантину у Хмельницькому (ФОТО)

Попри рекомендації обласної влади та вимоги постанови уряду, дехто з хмельницьких підприємців, яким було заборонено працювати у вихідні, вирішили таки відкритися для покупців та клієнтів.

Дотримання підприємцями нових правил в області перевіряли 54 рейдові групи. Всього за перші два дні карантину вихідного дня вони склали 31 протокол про адміністративні правопорушення. Здебільшого, порушення фіксували у Хмельницькому, трохи менше – у Кам’янці-Подільському, Славуті та Городку.

Як зазначив під час вчорашнього брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш, адміністративні протоколи складали на підприємців, які, всупереч постанові Кабінету міністрів, працювали у суботу та неділю. Йдеться про кафе та ресторани, працівників речового ринку та окремі заклади побутового обслуговування.

Підприємцям, які провадять свою діяльність на речовому ринку, у вихідні (суботу та неділю) заборонено працювати. На цьому також наголосив Роман Примуш під час брифінгу. До слова, у Хмельницькому правоохоронці зустрілися з керівниками промислових ринків, аби обговорити та спільно напрацювати правила роботи в нових умовах карантину. Зокрема, підприємцям запропонували до 30 листопада змінити графік роботи та перенести вихідні з понеділка і четверга на суботу та неділю . І попередили, що рейдові групи будуть і надалі перевірятимуть виконання місцевим бізнесом дотримання карантинних обмежень та санітарних вимог.

Темні, світлі та порожні

Неділя, друга половина дня. Час, коли за будь-якої пори року та погоди центр Хмельницького наповнений перехожими, а магазини та ресторани – покупцями та відвідувачами. У другий день нового карантину центр міста – зовсім інакший. Якщо перехожих та любителів попити кави на свіжому повітрі у центрі вистачало…

…то у піцеріях, кондитерських та інших рестораціях було або зовсім порожньо…

…або через вікна можна було побачити поодиноких відвідувачів.

Дотрималися вимог карантину вихідного дня в ювелірних крамницях…

…у деяких магазинах з продажу засобів зв’язку (проте – не у всіх)…

…у ресторації Шпігеля.

З відчиненими дверима, проте з табличкою “Зачинено” на них – піцерія навпроти кінотеатру ім. Шевченка. Тут же – самотня, частково змонтована новорічна ялинка, яка цьогоріч, напевно, буде єдиним нагадуванням про свято.

Деякі кав’ярні, які працюють тільки на винос, у неділю не відкрилися…

…деякі готові були приймати клієнтів, проте, схоже, безрезультатно.

Не працював на Проскурівській і барбершоп…

і магазин комп’ютерної техніки.

Чисто, людно і яскраво

Карантинні обмеження не торкнулися скверу ім. Т. Шевченка. Тож тут охочих погуляти та попити кави на свіжому повітрі вистачало.

Минулого тижня ми писали про лавки у сквері. Цієї неділі зона відпочинку приємно вразила. На місцях для сидіння не залишилося слідів пташиного посліду, чим не впустили нагоди скористатися хмельничани.

Схоже, відповідальні служби таки почули хмельничан і зробили зону відпочинку зручною та комфортною.

Сяяв чистотою також стіл для настільного тенісу.

Найяскравше місце у парку – дитячі атракціони. Особливо ефектно вони виглядають у темну пору.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter