Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть сержанта за розкрадання майна армії

Протягом року військовий розукомплектовував та умисно пошкоджував майно військової частини, аби розкрадати елементи радіостанцій та збувати їх. Коли прийшов час перевірки комплектності техніки, з місця служби сержант втік.

Позбавлення волі на строк від 5 до 12 років загрожує сержанту-контрактнику однієї з військових частин, що дислокується на Хмельниччині. Обвинувальний акт щодо його злочинної діяльності направлено до суду. Військовослужбовцю інкримінують умисне пошкодження та викрадення спецтехніки, вчинених з використанням службового становища. Ще одне звинувачення – у дезертирстві, вчиненому в умовах особливого періоду.

Як встановило слідство, сержант, який обіймав посаду начальника радіостанції, протягом 10 місяців (з червня 2019-го по квітень 2020-го) виводив з ладу майно, яке належало військовому формуванню. Зокрема, розукомплектовував та псував радіостанції та радіовузли, аби викрадати їхні елементи та продавати потім за межами частини. Таким чином не лише зменшив цінність обладнання, а й зробив його непридатним для використання. А напередодні перевірки комплектності техніки самовільно залишив військову частину, аби уникнути відповідальності за скоєне.

Затримали та оголосили про підозру військовому-контрактнику ще на початку травня. Тоді період його діяльності називали меншим – з листопада 2019 року до квітня 2020-го. Також меншою було сума збитків – 150 тисяч гривень. Наразі загальну шкоду, завдану державі діями військового, оцінили у 960 000 гривень, повідомляють у пресслужбі ДБР.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter