Новини
Суспільство

Потяг, названий на честь загиблого хмельничанина, відновлює рух

Дістатися з Хмельницького на Луганщину без пересадок – упродовж 8 місяців через пандемію пасажири Укрзалізниці не могли цього зробити. Але з середини грудня поїзд № 138/137, який сполучає обласний центр з Лисичанськом, відновлює рух. Він, як і раніше, курсуватиме щодня, долатиме під час рейсу понад тисячу кілометрів і проїжджатиме територією 5 областей України.

Раніше пасажири їхали до Києва автотранспортом або іншими потягами і в столиці здійснювали пересадку. Зараз такої необхідності вже немає, оскільки знову є можливість напряму дістатися Луганщини, Полтавщини, Харківщини та Києва, – зазначає головний спеціаліст із питань функціонування залізничного транспорту АТ «Укрзалізниця» Владислав Бондар.

Поїзд сполученням «Хмельницький – Лисичанськ» називають рекордсменом, а його маршрут – одним з найпопулярніших в Україні. Минулого року він перевіз майже півтора мільйона пасажирів.

Але особливим його вважають не через це. Минулого року потягу присвоїли ім’я «Максим Яровець». Він єдиний в Україні названий на честь полеглого на Сході військового. Персонал для його обслуговування відбирали серед провідників пасажирських вагонів, що пройшли відповідну атестацію та мають підтверджену кваліфікацію.

Продаж квитків на потяг уже відкритий. Курсуватимуть у його складі 17 вагонів: 12 плацкартних, 4 купейних та один СВ. Кількість вагонів може зменшитися або збільшитися – це залежатиме від пасажиропотоку.

Як зазначають в Укрзалізниці, під час слідування потягу, на всьому його шляху провідники постійно проводять необхідні в умовах пандемії дезінфікуючі заходи. Натомість, пасажирам нагадують: протягом поїздки, зважаючи на небезпеку поширення COVID-19, краще зайвий раз не ходити по вагону і залишатися на своїх місцях.

Варто знати, що зараз тимчасово у вагонах не можна буде придбати чай та каву. Тому пасажирам, які вирушають у подорож, необхідно мати  з собою воду, печиво тощо. У провідника можна взяти лише окріп, безкоштовно, – додав Владислав Бондар.

У перший рейс з Хмельницького потяг «Максим Яровець» вирушить 13 грудня о 17.24. До Лисичанська прибуде за 20 годин.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter