Новини
Суспільство

Мурал у пам’ять про військових може з’явитися у Хмельницькому

Аби масштабний малюнок з’явився на одній зі стін будинку у центрі міста, проект хмельничанки має набрати достатню кількість прихильників у голосуванні за бюджет участі. Поки містяни обговорюють ідею, розробники проекту все ще думають над її концептом та кольоровим рішенням.

На стіні багатоповерхівки, що на вулиці Кам’янецькій, 80 (поблизу філармонії) може з’явитися новий мурал. На ньому зобразять спецпризначенця у пам’ять про загиблих в російсько-українській війні хмельничан.

За цей проект нині триває голосування у рамках міської програми «Бюджет участі». Авторка ідеї – Тетяна Волошина – розповідає: у місті ще немає малюнка, який би нагадував про загиблих військових та був би підтримкою для живих воїнів.

На муралі буде зображений спецпризначенець з символом 8 полку спеціального призначення і взагалі ССО – це вовк і череп. На беретах ССО зображений саме вовк. А військові використовують на своїх шевронах саме такі нашивки – у вигляді черепа, – розповідає прос вій задум авторка проекту Тетяна Волошина.

Ідея створення такого муралу у хмельничанки з’явилася півтора роки тому. Для розробки дизайну дівчина обрала місцевого художника. Каже, обов’язково потрібно було знайти людину, з якою можна зв’язатися, щоб не було проблем з авторським правом.

За планами, мурал займе майже всю стіну багатоповерхівки. Але для початку її треба утеплити, потім нанести захист для малюнку, а пізніше – сам ескіз. На реалізацію цього проекту планують витратити 150 тисяч гривень.

Над кольоровим оформленням малюнка все ще думають. Чи залишиться він сірим, чи додадуть у нього фарб – наразі невідомо. Так само у під питанням зображення черепа, адже хмельничани, обговорюючи майбутній мурал, майже одностайні у своїх реакціях: «ідея чудова, але череп там зайвий».

Щоправда, є й такі, кому не дуже до вподоби те, що у малюнок будуть вносити корективи, адже «ми голосуємо за одне, а в результаті буде щось зовсім інше».

Як виглядатиме мурал на стіні – хмельничани вже приблизно уявляють завдяки спеціально створеному зображенню.

Підтримати творчу ідею Тетяни Волошиної можна, віддавши свій голос за проект під №7. Голосування на сторінці програми «Бюджет участі» триватиме до 30 листопада.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто  

Нагадаємо, у мікрорайоні Гречани незабаром завершать роботу над новим муралом, що займе стіну 9-поверхівки на вулиці Курчатова. З’явилося нове кольорове оздоблення і на приміщенні Палацу творчості дітей та юнацтва у середмісті Хмельницького.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter