Новини
Події

Новий очільник Кам’янця кличе містян на майдан

Про свої плани скласти присягу не в сесійній залі, а на майдані Відродження, новообраний міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко заявив через день після того, як дізнався попередні результати виборів. А вже напередодні урочистої події виніс на розсуд громади своє перше кадрове рішення.

Присягатиме на вірність кам’янчанам новий міський голова завтра, 27 листопада о 10.00. Варто зазначити, що новому очільнику міста пощастило більше, ніж голові громади Хмельницького. Якщо Олександру Симчишину довелося чекати офіційного підтвердження своєї перемоги три тижні, то з Михайлом Посітко ЦВК «впоралася» за три дні. Тож так і вийшло, що перші сесії нових міських рад та присяга новообраних мерів у двох містах відбуваються майже одночасно.

Проте, на відміну від очільника Хмельницького, новий міський голова Кам’янця для складання присяги піде на майдан Відродження. По це він написав, разом зі словами подяки кам’янчанам, одразу після виборів.

За законом, мої повноваження, як міського голови, розпочнуться з моменту прийняття присяги на сесії міської ради. Розуміючи всю ступінь відповідальності та вашої довіри, я прийняв рішення присягати на вірність ідеям служіння громаді перед кам’янчанами на символічному для нас місці – Майдані Відродження біля пам’ятного знаку Героям Небесної сотні та загиблим  воїнам. Я запрошую вас стати свідками цієї події, – написав новообраний мер.

Тоді ж він запросив усіх охочих стати свідками цієї події. Сьогодні ж Михайло Посітко пояснив, чому присягатиме громаді не у сесійній залі:

Моя публічна присяга – свідомий крок, адже я даватиму обітницю перед сучасниками та  віддам шану історичній традиції. В жовтні  1919 року таку обітницю на вірність УНР саме на цьому місці склав Симон Петлюра та його Уряд.

Разом з тим, як і обіцяв, повідомив Михайло Посітко кам’янчанам і про своє перше кадрове рішення – кандидатуру на посаду секретаря міської ради. Як вважає новообраний мер, найкраще впорається з цією ділянкою роботи Ірина Шелепницька, кандидатка наук з державного управління, новообрана депутатка міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter