Новини
Події

Олександр Симчишин: «Хмельничани обрали собі гідне майбутнє»

Перша сесія новообраної Хмельницької міської ради відбулася сьогодні, 26 листопада, у стінах головної споруди міста. З подарунками, прощаннями, вітаннями та молитвою. А також – затвердженими організаційними питаннями.

Після 5 років роботи депутатський корпус міської ради склав свої повноваження. Кожному з міських обранців VII скликання міський голова Олександр Симчишин вручив фотоальбоми та подяки.

За словами очільника міста, за п’ять років роботи всі показники у місті зросли в рази.

Це означає, що ми з вами всі разом працювали якісно, як одна нормальна команда. Змогли поставити інтереси спільні вище своїх, – прокоментував міський голова.

Підтвердив слова мера і депутат VI I VII скликань Віктор Паламарчук.

Вдалося зробити так серед депутатів, що не було ні коаліції, ні опозиції. Всі дружно приймали рішення, щоб покращити наше місто. Я задоволений, – прокоментував вже колишній депутат.

Дехто з депутатів продовжить свою роботу у Хмельницькій обласній раді. Дехто з тих, кого обрали хмельничани, відмовилися від депутатських мандатів на користь інших. Остаточний перелік депутатів затвердила днями міська ТВК.

Також під час сесії міський голова склав присягу на Конституції та Біблії. Виступаючи перед депутатами, мер, зокрема, зазначив:

Є принципи, які нас об’єднують. П’ять років тому я їх озвучив. Це інтереси громади, це Хмельницький – щодня новий, і це конструктивна плідна і продуктивна співпраця. Сьогодні розпочинається нова сторінка в історії міста Хмельницького, в історії Хмельницької області і в історії України.

Очільник міста також отримав своє посвідчення та нагрудний знак. А після урочистого встановлення у сесійній залі прапора міста – і символ влади, булаву.

Громаду міста, депутатів і міського голову на нові звершення благословила Духовна Рада міста.

Організаційні рішення, зазначені в порядку денному першої сесії, обранці прийняли одноголосно. Зокрема, проголосували за звільнення з посади секретаря Михайла Кривака, в якого закінчився строк дії повноважень.

Усі ці 42 отримали великий кредит довіри і мають пахати не покладаючи рук, щоб не розчарувати тих людей, які за них голосували. Тому що маленькою галочкою в бюлетені, на яку ми витрачаємо 2-3 хвилини, ми насправді обираємо своє майбутнє на 5 років. Я впевнений, що хмельничани обрали собі гідне майбутнє, – зазначив міський голова.

Наступного тижня депутати обиратимуть нового секретаря та заступників міського голови. В середині грудня міські обранці візьмуться за бюджет міста – 2021.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter