Новини
Події

«Хмельницькобленерго» розпочинає співпрацю з південнокорейською корпорацією КТ

Співпрацюватимуть енергетики області з фахівцями з Південної Кореї у сфері впровадження технологій «розумних мереж». «Хмельницькобленерго» – перше в Україні отримало можливість працювати з технологіями, які використовує корпорація КТ.

Від сьогодні, 30 листопада, спеціалісти «Хмельницькобленерго» проведуть велику кількість відео-зустрічей з південнокорейською корпорацією КТ. Нещодавно створена обидвома компаніями група з реалізації завдань протягом тижня буде проводити спільні консультації, обговорення, воркшопи і вебінари. Ці активності є першим системним кроком до реалізації домовленостей, викладених у Меморандумі про взаєморозуміння, підписаному корпорацією КТ і «Хмельницькобленерго» 7 вересня 2020 року. 

Підписання цього документа супроводжувалося наступним підписанням Меморандуму про Взаєморозуміння між корпорацією КТ і Міністерством енергетики України 30 жовтня цього року.  

Згідно з Меморандумом, Корпорація КТ і «Хмельницькобленерго» розвиватимуть співробітництво з метою впровадження передової вимірювальної інфраструктури в Україні. На виконання цього завдання компанії сформували групу з реалізації завдань. З цього часу спеціалісти обидвох компаній перебувають у тісному робочому контакті на різних каналах зв’язку, а перші інтенсивні комплексні консультації на всіх рівнях заплановано на цей тиждень.  

Ми у щотижневому режимі зв’язуємося з корейськими партнерами уже практично десь протягом півроку і їм дуже вдячні за це, – каже виконувач обов’язків генерального директора «Хмельницькобленерго» Олег Козачук. – Бути першим обленерго в Україні, що удостоїлося можливості працювати з технологіями, які використовує корпорація КТ, це м’яко кажучи, дуже корисно. 

Санґкі Лі, віце-президент напрямку міжнародного розвитку корпорації КТ, каже, що його компанія вивчала різноманітні шляхи покращення енергоефективності в українському енергетичному секторі шляхом співробітництва з «Хмельницькобленерго». Зокрема, корпорація КТ планує активно долучитися до покращення енергоефективності шляхом впровадження технологій, що використовують штучний інтелект (ШІ) і великі дані (big data).  

ПРО ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО:

АТ «Хмельницькобленерго» є державним оператором послуг розподілу електроенергії,70% акцій компанії належать державі, інші 30% – приватним юридичним та фізичним особам. Чистий прибуток компанії в 2019 році склав 85,7 млн. грн, що більше, ніж прибуток всіх державних енергорозподільчих компаній в Україні разом. Дивіденди на частку держави за 2019 рік склали близько 30 млн грн.

ПРО КОРПОРАЦІЮ КТ: 

Корпорація КТ, найбільший корейський провайдер телекомунікаційних послуг, впроваджує в одній з найбільш розвинених країн світу нову еру інновацій – з використанням 5G, великих даних, інтернету речей, хмарних, блокчейн та інших трасформативних технологій. Після першої тестової демонстрації 5G-послуг протягом Зимових олімпійських ігор 2018 року у Пхьончхані, Корпорація КТ запустила першу в світі загальнодержавну мережу 5G у квітні 2019 р. Для допомоги у боротьбі  з пандемією COVID-19 Корпорація КТ організувала соціальну кампанію під назвою «Ma-Eum:TACT (Від серця до серця)», в рамках якої КТ забезпечує технологічну підтримку людям і представникам бізнесу, які її потребують. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter