Новини
Здоров’я

На Хмельниччині відкрили останню із запланованих сільських амбулаторій

30 із 30 амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги, які планувалося збудувати у Хмельницькій області в рамках програми “Доступна медицина” – збудовані. Останній сільський медичний заклад відкрили днями у Славутському районі.

Відкрила свої двері новозбудована амбулаторія у селі Красностав. Персонал медичного закладу складається з сімейного лікаря та двох медичних сестер.

Обслуговуватиме нова амбулаторія мешканців сіл Красностав, Гута, Яблунівка, Гориця, Хоровець, Пашуки та Манятин. Всього – майже 2,8 тисячі осіб.

В новій амбулаторії є необхідне медичне обладнання, комп’ютерна техніка, меблі. Для надання медичної допомоги пацієнтам в лабораторії обладнано кабінет лікаря, лабораторію, маніпуляційну, кабінети щеплень і здорової дитини. Забезпечено доступ до високошвидкісного Інтернету для надання телемедичних послуг.

Для сімейного лікаря передбачили окреме житло у будівлі лабораторії та придбали автомобіль «Renault».

Вартість будівництва склала 7,68 мільйона гривень. З них 6,9 мільйона гривень виділили з державного бюджету, 725,6 тисячі гривень профінансували з місцевого бюджету.

Нагадаємо, першу амбулаторію сімейної медицини, збудовану в рамках програми “Доступна медицина”, відкрили на Хмельниччині 30 вересня 2019 року. Розташовується вона у селі Пільний Олексинець, що на Городоччині. Щоправда, через два місяці після відкриття вона так і не була готова прийняти пацієнтів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter