Новини
Інфраструктура

У Хмельницькій області оновили 235 кілометрів доріг

У Службі автомобільних доріг Хмельниччини підбивають підсумки роботи за рік. На оновлення автошляхів область цього року отримала рекордну суму. Частина робіт на дорогах вже завершена, на деяких ділянках все ще тривають ремонти.

Два останні роки в Україні спостерігається тенденція до збільшення коштів на розвиток дорожньої галузі. Обсяги фінансування у 2020 зросли і стали рекордними.

Цього року у нас фінансування становить більше 5 мільярдів гривень. Можемо говорити про те, що 90% робіт вже виконано. 235 кілометрів доріг, які ми вже відремонтували, вже в верхньому шарі, – коментує фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Наталя Колодій.

У 2020-му роботи велися, передусім, у двох стратегічних напрямках: на автошляхах державного значення М-12 та Н-03.

На автошляху Н-03, від Хмельницького до Ярмолинець, завершують облаштування дороги, тобто асфальтобетонні роботи завершені. А далі – від Дунаєвець і до Кам’янця-Подільського та безпосередньо в самому місті ремонтні роботи ще тривають.

Крім того, зробили відрізок дороги до курортного селища Сатанів.

Наразі будівництво на деяких ділянках ще триває.

Температуру зараз низькі, але підрядники додають в асфальтобетонну суміш енергозберігаючі добавки, і ці домішки дозволяють ущільнювати асфальтобетонну суміш, тобто вона залишається пластичною і дозволяє ущільнювати покриття у відповідності нормативних показників, – пояснює Наталя Колодій.

Наступного року в області продовжать ремонтувати трасу Н-03. У планах – відновити близько 80 кілометрів полотна та з’єднати якісним дорожнім покриттям Хмельницьку та Житомирську області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter