Новини
Суспільство

У Хмельницькому самотнім та немічним допомагають з пранням

Пенсіонери, самотні хмельничани та люди з інвалідністю ось уже півроку мають можливість скористатися послугами соціальної пральні. Вона є частиною проєкту «Мережа солідарності», який втілює в життя у Хмельницькому благодійний фонд «Карітас».

Отримувачі соціальної допомоги від благодійного фонду різні: хтось не має вдома пральної машини взагалі, у когось техніка не пристосована для прання габаритних речей, а у когось на це просто не вистачає фізичних сил. Тож декілька разів на місяць мікроавтобус благодійного фонду об’їздить місто, збираючи у хмельничан речі, які потребують прання.

У працівників фонду є база літніх людей та їхні контакти. Коли у містян виникає потреба випрати постільну білизну (бо це є найважче) або інші речі, соціальні працівники рушають у дорогу.

Кожен пакет, який приймають у хмельничан, підписаний, аби нічого не переплутати. Зібрані речі везуть в одну з пралень на проспекті Миру. А за кілька днів повертають власникам – чисті та випрасувані. Послуга для людей поважного віку – безкоштовна. Щомісяця нею користуються кілька десятків людей.

Соціальна пральня працює у Хмельницькому уже півроку. У рамках проєкту «Мережа солідарності» в благодійному фонді також надавали гарячі обіди нужденним хмельничанам та організовували для людей поважного віку цікаве дозвілля.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter