Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому розвантажують рух транспорту новими світлофорами

Перехрестя вулиць Трудової та Чорновола у Хмельницькому водії називають складним. Жвавий рух тут – упродовж всього дня. А вулиця Чорновола приймає ще й транзитний транспорт. Відколи почався карантин машин тут скупчується іще більше – частина містян пересіла на власні автівки. Найбільше завантажена ця ділянка дороги вранці, коли всі дістаються на роботу, та увечері, коли хмельничани повертаються додому.

Світлофори, які тут встановлені, працювали у трифазному режимі. Але минулого тижня їх додалося, і тепер вони переведені на чотири фази роботи. Це зробили задля безпеки та розвантаження перехрестя.

Для того, аби водіям було легше виконувати повороти на Ракове, ми встановили додаткову стрілку на світлофорі. Також додали більше часу для повороту. Крім того, виникали проблеми з виконанням водіями лівого повороту по вулиці Чорновола, зі сторони вулиці Красовського. Ми зробили таким чином, щоб з цього боку зелене світло горіло довше, ніж з боку мікрорайону Ракове, – пояснює начальник відділу з організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ Олександр Ковальчук.

Водії тролейбусів кажуть: затори на цьому перехресті були завжди. Зараз же їм легше дотримуватися графіку руху.

Додаткові світлофори, зміна режиму їхньої роботи, так звані «зелені хвилі» для водіїв, а ще заїзні кишені та додаткові смуги руху – на такі кроки йде влада міста, аби полегшити життя водіям.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter