Новини
Суспільство

Мешканці Хмельниччини знову можуть отримати “пакунок малюка”

У новоствореному Шепетівському районі бейбі-бокси можна отримати в одному з 15 магазинів у трьох містах: Шепетівці, Славуті та Нетішині. Якщо з незалежних від батьків причин вони не зможуть забрати пакунок, компенсацію його вартості можна отримати грошима.

Пакунок малюка (бейбі-бокс) – урядова ініціатива, запущена з вересня 2018 року в якості одноразової допомоги породіллям, в рамках якої усі молоді родини отримували коробку з необхідними для малюка та мами речами. У 2019 році вміст пакунка налічував 25 позицій.

У 2020 році видачу бейбі-боксів припинили через брак та затримку видачі їх у деяких областях, замінивши грошовими виплатами.

Роз’яснення щодо отримання “пакунку малюка” або грошової компенсації у 2020 році оприлюднила на офіційній сторінці у ФБ прес-служба Шепетівської районної державної адміністрації.

Кошти батьки зможуть отримати на карту після того, як подадуть відповідну заяву до відділу соціального захисту у своєму населеному пункті. Розраховуватись картою можна буде в окремих магазинах.

Постановою уряду від 25 листопада затверджено порядок забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою „пакунок малюка” за рахунок коштів державного бюджету, повідомляє “Хмельниччина. Північ”.

Відповідно до цієї постанови:

  • батьки, які народили дітей до 23 жовтня 2020 року, та які не отримали бейбі-бокс, можуть одержати разову грошову компенсацію, еквіваленту вартості “коробки”.
  • батьки, чиї діти народились після 24 жовтня 2020 року, отримуватимуть “пакунок малюка” впродовж 30 днів після народження дитини. Якщо цього не сталось (через обставини, не залежні від батьків) родина отримує кошти.
  • З 1 липня 2021 року батьки дитини зможуть обирати форму одноразової допомоги: “пакунок маляти” чи кошти, еквівалентні вартості бейбі-боксу.

Батьки, які отримали виплати на банківську карту, можуть розрахуватись нею у магазинах, що уклали договір з Мінсоцполітики.

Перелік магазинів у м. Шепетівка:

Магазин “Карапуз”вулиця Лозова,1
ТЦ “ПРЕСТИЖ”вул. Залізнична, 81
Лінія магазинів EVAвул. Героїв Небесної Сотні, буд. 23 А
“Зайка”вул. Островського, 6 А
WatsonsВул. Героїв Небесної Сотні, 25
ТОВ «Епіцентр К» ГіпермаркетСтарокостянтинівське шосе, 38 Б

Перелік магазинів у м. Славута:

Лінія магазинів EVAплоща Шевченка, буд. 11
Лінія магазинів EVAвул. Соборності, буд. 26/41
“Зайка”вул. Церковна, 45 Б
Універмаг (старий)площа Шевченка, 4
Дитячий світ (м-н Прогрес-24)вул. Соборності, 32А
ТОВ «Епіцентр К» Гіпермаркетвул. Ярослава Мудрого 66

Перелік магазинів у м. Нетішин:

Магазин “Текстиль”вул. Варшавська, 9 А
Магазин “Дитячий Світ”вул. Будівельників, 7 А
Лінія магазинів EVAпроспект Незалежності, буд. 11

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter