Новини
Політика

Сесія у Кам’янці-Подільському: зі скандалом та поліцією

Міський голова оголосив у пленарному засіданні перерву. У приміщення міської ради викликали правоохоронців через порушення, допущені лічильною комісією. Чотири фракції під час засідання відмовилися брати участь у голосуванні за секретаря міської ради.

Якщо у Хмельницькому вчорашня сесія міської ради відбулася без колізій та скандалів, то у Кам’янці-Подільському нині – неспокійно.

Скандал розгорівся під час голосування за секретаря міської ради, на посаду якого була заявлена єдина кандидатура – Ірини Шелепницької. Про своє перше кадрове рішення новий міський голова заявив публічно ще до прийняття присяги. Проте представники чотирьох фракцій Кам’янець-Подільської міської ради відмовилися брати участь у голосуванні.

Як заявив лідер фракції “Європейська солідарність” Василь Кобильник, таке рішення прийняли в зв’язку з тим, що “міський голова не узгодив кандидатуру з партіями меншості, і тому Посітко має нести відповідальність за кадрові рішення”, повідомляє Vdalo.info.

Голосувати за секретаря міської ради відмовилися 19 депутатів, які представляють у міській раді фракції “Європейська солідарність”, “За майбутнє”, “Рідне місто” та “За конкретні справи”.

Проте і на цьому міську раду не припинило лихоманити. Менше ніж за годину Михайло Посітко оголосив перерву у засіданні сесії, а у приміщення міськради викликали поліцію через грубе порушення, допущене лічильною комісією.

Як пояснив правоохоронцям лідер фракції ВО Свобода Володимир Кондрук, не всі депутати встигли проголосувати за нового секретаря міської ради, оскільки комісія передчасно припинила процес голосування та почала рахувати голоси.

Орієнтовно міські депутати Кам’янця мають продовжити свою роботу о 16.00.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter