Новини
Культура

Хмельничани потрапили до фіналу конкурсу ідей “Створюй із Суспільним”

7 грудня розпочався захист проєктів «Створюй із Суспільним», що пройшли пітчинги у регіональних філіях. До захисту відібрані 133 проєкти з усіх регіонів країни. Серед відібраних проєктів є й ідеї хмельничан.

З 26 жовтня до 22 листопада тривав прийом заявок на відкритий конкурс ідей «Створюй із Суспільним». Потім регіональні команди Суспільного провели технічний відбір і пітчинг ідей.

Під час фінального етапу автори проєктів захищатимуть власні ідеї перед комісією із центрального офісу Суспільного.

«Для мене захист проєктів є завжди хвилюючим і дуже відповідальним моментом. Адже, з одного боку, – це час, коли ми спілкуємося з найбільш активними й творчими регіональними командами, а з іншого – саме від рішення комісії залежить, підтримає Суспільне реалізацію проєкту чи ні», – зазначила одна з членкинь комісії, генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Оголошення переможців цьогорічного конкурсу ідей «Створюй із Суспільним» заплановано на 25 грудня. Виробництво проєктів здійснять упродовж 2021 року.

Цьогоріч ми працювали цілеспрямовано з тими продакшенами, котрі мають і творчий потенціал, і технічне забезпечення, аби стати партнерами проєкту «Створюй із Суспільним». Запропоновані цьогоріч варіанти були сильнішими в рази, порівняно із минулим роком. Сподіваюся, що два пройдуть і відбір наступного етапу. Ті ідеї, що не пройшли наш, регіональний, відбір – цікаві, але не відповідають критеріям цьогорічного конкурсу. Проте ми відтепер маємо потенційних творчих партнерів, з якими, переконана, ще попрацюємо», – прокоментувала продюсерка Суспільного Поділля Любов Тімкова.

Програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 750 000 грн на один проєкт. Минулого року на відкритому конкурсі відібрали 34 ідеї проєктів для регіонального мовлення, більшість із яких втілювали цієї осені.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter