Новини
Здоров’я

Хмельницький обласний серцево-судинний центр готують до відкриття після ремонту

У закладі відзвітували про хід робіт з реконструкції приміщення та повідомили, коли орієнтовного медична установа знову почне приймати пацієнтів. На будівництво, реконструкцію та закупівлю обладнання для центру два роки тому виділили близько 30 мільйонів гривень.

У Комунальному некомерційному підприємстві “Хмельницький обласний серцево-судинний центр” (раніше – обласний кардіологічний диспансер), що на вулиці Володимирській, 85, тривають роботи з ремонту та реконструкції приміщення.

Як зазначають у закладі, наразі завершуються фасадні роботи, вже облаштовано в’їзд для машин “швидкої допомоги”, ганки, пандуси, вкладена бруківка. Поряд з приміщенням центру перебудували кисневу станцію, проводиться монтаж кисневого устаткування.

В середині приміщення виконують внутрішні оздоблювальні роботи, встановлюють сантехніку. Замінили пасажирський та вантажний ліфти, виконали внутрішні роботи з монтажу медичного газопостачання.

Незабаром почне діяти сучасне реанімаційне відділення, де встановлено сучасні медичні панелі, та запрацює один з найпотужніших реперфузійних центрів в Україні, – повідомляють у закладі.

У серцево-судинному центрі кажуть: до нового року заклад планують відкрити для пацієнтів. Щоправда, чи запрацює він на повну потужність – залежатиме від того, чи встигнуть встановити усе необхідне медичне обладнання.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter