Новини
Політика

Сергій Гамалій: «Команда, на яку я розраховую, буде вся немісцева»

На першій прес-конференції новий голова Хмельницької ОДА розповів про своє бачення розвитку області та про те, кого планує взяти собі у помічники. Конкретних прізвищ, крім одного, очільник області поки не називає, оскільки попереду ще – низка бюрократичних процедур, які потрібно пройти.

Зі своєю командою новий очільник ОДА пообіцяв ознайомити громадськість приблизно за тиждень. Конкретне прізвище озвучив поки що лише одне – Сергія Тюріна, якого планує взяти на посаду свого першого заступника.

Це юрист за фахом, я вважаю його одним з найкращих в Україні. Він прийшов зі мною, буде одним з моїх заступників, – прокоментував Сергій Гамалій.

Щодо решти своїх помічників, новий голова ОДА не став називати прізвища, оскільки, перш, ніж говорити про якісь призначення, необхідно виконати певні бюрократично-паперові процедури. Проте повідомив, що другий заступник приїде уже цього тижня. Наступного – прибуде решта.

Я вже чув дуже багато різних пліток про те, що оскільки я з Кам’янця-Подільського, то всі будуть з звідти. Я впевнений, що буде хтось із Кам’янця, з Хмельницького, але саме та команда, на яку я розраховую, та, з якою я заходжу, вона буде вся немісцева. А місцевих будемо, в будь-якому випадку, залучати, – прокоментував голова ОДА.

Загалом же, за словами очільника області, щось змінювати в кадрах ОДА він наразі не планує. Проте “якщо в облдержадміністрації є зайві люди, які просто сидять і нічого не роблять, то тоді будуть зміни”.

За якими напрямками розвиватиме область, Сергій Гамалій поки не конкретизує. Каже, якщо зараз озвучить певні плани, то згодом у нього за них неодмінно спитають. Проте серед головних завдань назвав нульову толерантність до корупції у посадовців та боротьбу з СOVID-19.

Планів – ціла папка. Їх я представлю пізніше. Не всі речі можна впровадити одразу. Проектів є багато. Треба дивитися, що з них реально реалізувати, щоб не давати порожніх обіцянок, – пояснив Сергій Гамалій.

Щоправда, одну свою ідею, не реалізовану свого часу, таки озвучив.

Колись у мене була спроба завести сюди поляків, які б збудували сміттєпереробний завод. Вони мали бажання вкладати гроші. Однак, через бюрократичні моменти, це зробити не вдалося. Наразі я знову розглядаю це питання. Загалом, вважаю, що такі заводи мають бути збудовані у кожному з новостворених районів – Шепетівському, Хмельницькому та Кам’янець-Подільському, – поділився планами Сергій Гамалій.

Відповідаючи на запитання, як довго планує затриматися посаді голови, новий очільник ОДА зазначив:

Поки я буду потрібен Президенту, поки моя робота буде його задовольняти, я буду тут.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter