Новини
Суспільство

Благодійність чи бізнес: хмельничани обговорюють збір коштів на вулицях міста

Півтора десятки локацій, обладнаних не на одну тисячу гривень апаратурою та екіпіруванням для волонтерів, які збирають кошти на лікування дитині, нарахували мешканці Хмельницького. Містяни скаржаться на психологічний тиск з боку збирачів коштів та шумове забруднення вулиць.

Ініціював обговорення у соцмережах хмельницький фотограф та психолог Сергій Аніськов. Як зазначено у дописі, опублікованому на його сторінці у Фейсбук, чоловік «не проти соціальних акцій та підтримок, але в даний час у центральній частини міста активно збирають кошти для однієї дитини. Психологічно відбувається тиск, замість святкового настрою, нав’язливо чуємо про страждання та смерть…».

До свого допису хмельничанин додав відео, на якому зафіксував дві локації, на яких волонтери збирають кошти на лікування дитини. При цьому збирачі коштів одягнені у жилетки з логотипами, очевидно, виготовлені на замовлення, і мають у своєму арсеналі: техніку, яка транслює фонограму; скриньку для збору коштів; підставку-пюпітр, на якій розміщена скринька та мобільна колонка тощо.

Хмельничанин також підрахував: на його думку, комплектування однієї такої локації оібйшлося, щонайменше, у 3800 гривень. Таких точок Сергій Аніськов на власні очі побачив три.

Це більше схоже на організований бізнес! – резюмує Сергій Аніськов та просить вважати свій допис зверненням до поліції.

Також хмельничанин закликав своїх читачів поділитися інформацією про інші подібні точки збору коштів і місті. Хмельничани не забарилися. У коментарях назвали, принаймні, з півтора десятка локацій у різних мікрорайонах міста, де бачили подібні місця роботи волонтерів.

“Колібріс”, навпроти поліклініки №1. Біля АТБ на Пілотській. На зупинці “Філармонія”, біля “Мрії”. “АТБ” на Зарічанській. Проспект “Ріко”. Темп, біля входу в “Сільпо”. Інститутська, “Делікат”, – пишуть, зокрема, хмельничани.

Також додають: бачили схожих і в Старокостянтинові.

Щоправда, не всі хмельничани стали на бік автора допису. Є такі, які кажуть: перш, ніж звинувачувати волонтерів у шахрайстві, варто перевірити інформацію.

Я їх не знаю, не знаю для кого і нащо збирають! Але коли люди не перевіряють волонтерів і стверджують про їхнє шахрайство…. Перевірте, а потім стверджуйте! Якщо дійсно шахраї, сама голови повідриваю!!!! Це дійсно серйозна справа, – написала хмельницька співачка та волонтерка Марина Українець.

Принагідно у своєму дописі Сергій Аніськов звернув увагу влади міста та поліції ще на одну проблему – жебраків:

Ще прошу владу міста та поліцію прибрати з центральної частини міста жебраків, для цього є управління праці та соціального захисту населення, – написав хмельничанин.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter