Новини
Бізнес

Два заводи на Хмельниччині оштрафували за фальсифіковану продукцію

Загалом 111,5 мільйона гривень штрафу отримали виробники молочної продукції в Україні за введення споживачів у оману. Три чверті суми штрафу заплатить завод, розташований у Старокостянтинові.

Суміші з невідомими складовими, які виробники називали “маслом”, виявили під час проведеного антимонопольниками розслідування діяльності підприємств. Дехто з підприємців також замінював молочні жири рослинними і в іншій продукції.

Як зазначають у АМКУ, такі “немасло” та “несир”, крім магазинів і ринків, могли потрапляти в школи, дитсадки, інтернати, лікарні, пансіонати, виші.

В антимонопольників наголошують: до складу вершкового масла та сиру не можуть входити жири і білки немолочного походження, адже в такому випадку ця продукція не може називатися сиром або маслом.

У Хмельницькій області штрафи на загальну суму 94,35 мільйона гривень в результаті перевірки наклали на:

  • ДП “Старокостянтинівський молочний завод” – 84,89 млн грн;
  • ТОВ “Деражнянський молочний завод” – 9,46 млн грн.

Молочний завод у Старокостянтинові вже не вперше отримує штрафи за продукцію, яка не відповідає вимогам держстандарту. На початку року внаслідок скарги продукцію заводу перевіряли фахівці Держпродспоживслужби. Результатом перевірки стало винесення постанови про накладання адміністративного стягнення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter