Новини
Культура

Хмельницька бандуристка потрапила до фіналу Національної музичної премії

Хмельничанка Марина Круть – у числі претендентів на здобуття музичної премії «YUNA» у категорії “Найкраща пісня іншою мовою”.

Українська музична премія “YUNA 2021” цього року проповдиться вдесяте. Імена переможців у 17 номінаціях оголосять на урочистій церемонії нагородження у Палаці Україна 30−31 березня 2021 року.

На голосування виносились роботи українських виконавців, які вийшли у період з 1 листопада 2019 року до 31 жовтня 2020 року. Загалом премію “YUNA 2021” буде вручено у 17 номінаціях.

У кожній номінації – по 5 претендентів. Хмельничанка змагається за перемогу, зокрема, з такими виконавцями, як SERDUCHKA та MONATIK & Віра Брежнєва, повідомляють організатори заходу. Також серед суперників Марини Круть – NK та TVORCHI.

Слова та музику пісні “99”, яка претендує на звання кращої, написали Михайло Клименко, Антон Бабич та сама Марина Круть. З цієї піснею, нагадаємо, виконавиця брала участь у національному відборі пісенного конкурсу «Євробачення-2020», у фіналі якого хмельничанка посіла третє місце.

До слова, Марина Круть – єдина в світі соул-бандуристка. Минулого року артистка випустила альбом «ALBINO», в який увійшло шість треків. А цього року – презентувала відеокліп на пісню «Кімната», яка з’явилася у рамках проекту «Звуки Чорнобиля». У цій роботі йдеться про подолання травматичного досвіду Чорнобильської трагедії через переосмислення спогадів.

В центрі кліпу – історія головного героя, котрий намагається подивитись у очі своєму страху і, немов промотавши плівку, старається залікувати дитячу травму, – розповіла Марина Круть.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter