Новини
Бізнес

Роботодавці Хмельниччини можуть отримати одноразову матеріальну допомогу

Пакет документів необхідно подати до центру зайнятості до 21 грудня 2020 року включно будь-яким зі зручних способів: безпосередньо до центру зайнятості чи філії Хмельницького ОЦЗ або у скановому вигляді на електронну пошту.

Відповідно до Закону України № 1071-IX від 04 грудня 2020 року «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», 9 грудня 2020 року, Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову №1231, якою затверджено Порядок надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, розрахунку її розміру, стягнення, повернення невикористаної її суми.

Хто має право на отримання такої допомоги?

Одноразову матеріальну допомогу можуть отримати роботодавці – юридичні особи, які використовують працю найманих працівників.

Звертаємо увагу! Основний вид економічної діяльності таких роботодавців НЕ ПОВИНЕН ВХОДИТИ до Переліку видів економічної діяльності щодо яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, визначеного Кабінетом Міністрів України.

Як отримати таку допомогу?

– зверніться до центру зайнятості чи філії Хмельницького ОЦЗ, за своїм місцезнаходженням, як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Перелік документів для надання допомоги:

1) заява за формою визначеною додатком 1 до цього Порядку;

2) копія наказу про скорочення або можливе скорочення тривалості робочого часу, у період дії обмежувальних протиепідемічних заходів;

3) копія відомості про найманих працівників, за формою згідно з додатком 2 до Порядку.

Важливо! Пакет документів необхідно подати до центру зайнятості до 21 грудня 2020 року включно одним із зручних способів: безпосередньо до центру зайнятості чи філії Хмельницького ОЦЗ або у скановому вигляді на e-mail центру зайнятості/філії.

Одноразова матеріальна допомога не надається роботодавцям –  юридичним особам:

• період від дати державної реєстрації яких до дати набрання чинності Законом становить менше трьох місяців;

• які на дату набрання чинності Законом отримують допомогу по частковому безробіттю та/або допомогу по частковому безробіттю на період карантину;

• діяльність яких на дату набрання чинності Законом, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, припинена, перебуває у стані припинення або банкрутства;

Одноразова матеріальна допомога не надається за найманих працівників:

• які на дату звернення працюють у роботодавця та за яких роботодавцем сплачено єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування менше ніж усі місяці третього кварталу 2020 року;

•  які працюють у роботодавця за сумісництвом.

Повну інформацію щодо отримання одноразової матеріальної допомоги роботодавцям – юридичним особам можете отримати у відділі організації надання послуг роботодавцям Хмельницького обласного центру зайнятості, телефон для довідок (0382) 79-57-40, в будь-якому центрі зайнятості чи філії Хмельницького ОЦЗ. А також ознайомитися на сайті Державного центру зайнятості https://is.gd/iijaDW.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter