Новини
Політика

Депутати у Кам’янці так і не змогли обрати секретаря міської ради

Три спроби знадобилося обранцям Кам’янця для того, аби затвердити кандидатуру на посаду секретаря міської ради, запропоновану новообраним очільником міста. Проте зрештою Михайло Посітко був змушений відкликати свою пропозицію щодо призначення на цю посаду Ірини Шелепницької.

Нагадаємо, вперше депутати у Кам’янці зібралися на сесію 9 грудня. Її довелося спочатку зупинити, а згодом закрити, не прийнявши кадрового рішення. Частина депутатів відмовилася брати участь у голосуванні, оскільки кандидатуру секретаря з ними попередньо не узгодили. Крім того, у роботи лічильної комісії зафіксували порушення.

Наступне засідання сесії міської ради відбулося 11 грудня. Проте й цього разу проголосувати кадрові рішення не вийшло. Спочатку лічильна комісія скасувала своє попереднє рішення та запропонувала провести повторне голосування. А потім півтори години депутати провели у словесних перепалках, які зрештою призвели до того, що кадрове питання з порядку денного було зняте. Разом з тим, після чергової перерви депутати таки спромоглися розглянути низку важливих для міста фінансових питань.

Чергова спроба обрати секретаря Кам’янець-Подільської міської ради відбулася сьогодні, 16 грудня, під час другої позачергової сесії міської ради. І знову – безрезультатно. Навіть більше – міський голова заявив, що знімає запропоновану ним кандидатуру Ірини Шелепницької. Тепер очільнику міста доведеться шукати іншого претендента на цю посаду, причому такого, який задовольнив би усіх.

Як наголосив голова фракції «ЄС» Василь Кобильник, згідно регламенту секретаря необхідно затвердити саме на 2 сесії міської ради. Інакше – кандидатуру має право висунути депутатський корпус, повідомляє  Vdalo.info.

У прес-службі міської ради Кам’янця-Подільського, повідомили, що представлення кандидатур у команду міського голови відбулося напередодні сесії на спільному засіданні депутатів та в присутності громадськості.

Серед запропонованих міським головою кандидатур, крім Ірини Шелепницької, були:

  • на посади заступники з різних питань – Дмитро Пульмановський, Юрій Дужев, Ніна Фабіянська
  • на посаду керуючого справами виконавчого комітету міськради – Вікторія Ільчишена.

Також обговорили претендентів на пост старост чотирьох старостинських округів: Дмитро Дідик, Віталій Шептяк, Анатолій Костюк, Руслан Рябий.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter