Новини
Здоров’я

У Хмельницькому запрацював інсультний центр

Пацієнти з інсультом матимуть можливість отримати сучасну високоспеціалізовану медичну допомогу на базі новоствореного центру, який відкрили у Хмельницькій обласній лікарні.

Надалі допомога пацієнтам з такими хворобами надаватиметься на принципово новому сучасному рівні з дотриманням протоколів лікування та використанням передових технологій лікування, в тому числі і хірургічних.

У центрі, який розрахований на 30 цілодобових ліжок, буде надаватися увесь пакет послуг хворим з гострими порушеннями мозкового кровообігу, з ішемічним та геморагічним інсультом.

Передбачається, що для лікування та ранньої реабілітації у центр госпіталізуватимуть пацієнтів з усієї області. Уже на другий-третій день лікування інсультних хворих заново «вчитимуть» ходити, спілкуватися, їсти, розповів керівник Хмельницької обласної лікарні Яків Цуглевич.

Серед переваг лікування у новому інсультному центрі керівник медичного закладу назвав те, що “пацієнтам практично не доведеться сплачувати власні кошти за лікування”.

Загальні витрати на створення відділення становлять понад 5 мільйонів гривень. Зокрема, проведено капітальний ремонт приміщень вартістю 3,77 мільйона гривень, з них – 3,4 мільйона – з обласного бюджету, повідомляє Перший Подільський.

Крім того, за рахунок благодійної допомоги закуплено побутове та медичне обладнання відділення, в тому числі, для оснащення реабілітаційної зали згідно пакету Національної служби здоров’я України «Реабілітаційні послуги».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter