Новини
Здоров’я

Райлікарня в Ізяславі отримала обладнання для боротьби з COVID-19

Один санітарний автомобіль, два апарати ШВЛ та три кисневі концентратори напередодні свят передали колективу Ізяславської центральної районної лікарні. Відтепер хворих транспортуватимуть у комфортних умовах, а лікуватимуть – ефективніше.

Кошти на нове обладнання та транспорт виділили з державного, обласного та районного бюджету. Загалом матеріально-технічну базу медичного закладу доукомплектували на суму понад 2,5 мільйона гривень.

Новий автомобіль швидкої допомоги на базі FIAT Doblo  обійшовся державній скарбниці у 1,198 мільйона гривень. Спецавтівка укомплектована ношами-каталкою, кріслом для евакуації, ношами з нетканого матеріалу, дефібрилятором-монітором, кисневим балоном з редуктором, сумкою для невідкладної допомоги тощо.

Два апарати штучної вентиляції легень ЮВЕНТ-Т коштували районному бюджету 1,284 мільйона. Прилади мають функцію безперервного моніторингу зовнішнього дихання та інших життєво-важливих показників, відображають їх на дисплеї та зберігають отримані дані в енергонезалежній пам’яті апарата. 

З обласного бюджету Хмельниччини на придбання трьох кисневих концентраторів MEDIKAL OXYGEN CONCENTRATORS витратили 165 тисяч гривень, повідомляють у прес-службі Ізяславської районної держадміністрації. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter