Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому встановили «розумний» світлофор, аби убезпечити пішоходів

Після трагедії, яка сталася у мікрорайоні Ракове, нерегульований перехід намагалися зробити безпечнішим різними способами. Проте насправді безпечною дорога стала, в першу чергу, для дітей, після того, як тут встановили світлофор, зелене світло на якому можна вмикати за допомогою кнопки.

Через пішохідний перехід на вулиці Пілотській, що раніше був нерегульованим, діти переходять дорогу, аби потрапити до школи та садочка. Колись на цьому місці сталася трагедія – автомобіль збив насмерть неповнолітню дитину. Після цього на дорозі встановили пристрої примусового зниження швидкості. Потім – спеціальні світильники, дорожні знаки, які у тему пору доби світяться та блимають, та попереджувальні панно.

Всі ці запобіжні заходи допомогли, але повністю проблему не вирішили. До управління житлово-комунального господарства звернулися понад пів тисячі місцевих жителів із проханням зробити перехід регульованим.

У бюджеті знайшли 150 тисяч гривень на світлофор, який встановили на перехресті минулого тижня. Він включає  чотири транспортних та два пішохідних об’єкти. При цьому вмикати зелене світло пішоходи можуть самі, натиснувши кнопки виклику. Коли ж пішоходів немає – водіям постійно горить зелене світло, і вони можуть не зупинятися перед переходом.

Місцеві мешканці задоволені, що тут з’явився «розумний» світлофор. Незабаром він має ще й заговорити. Мовний супровід увімкнуть, аби перейти дорогу могли люди із вадами зору.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter