Новини
Події

На Хмельниччині готуються до реорганізації райдержадміністрацій

Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій зустрівся з головами районних державних адміністрацій, аби обговорити питання завершення реформи децентралізації та реорганізації РДА в області. До спілкування долучилися заступник голови ОДА Сергій Ткачук та радник голови Сергій Тюрін.

Порядок, за яким відбуватиметься утворення та реорганізація райдержадміністрацій, у тому числі передача майна, прав та обов’язків РДА, що припиняють роботу у зв’язку зі зміною адмінтерустрою, ухвалили на засіданні Уряду. Крім того голови РДА отримали доручення утворити відповідні комісії, які відповідатимуть за реорганізацію діючих, інвентаризацію та передачу майна, складання та подання фінансової та бухгалтерської звітності, переведення або вивільнення працівників.

Процес реорганізації відбуватиметься шляхом приєднання райдержадміністрацій до Шепетівської, Хмельницької та Кам’янець-Подільської РДА, зазначив під час обговорення Сергій Ткачук. Але, за словами посадовця, крім самої РДА, є такі окремі юридичні особи, як структурні підрозділи в сфері освіти, соціального захисту, архіви тощо. Тому залишається відкритим питання, яким чином буде відбуватися їх приєднання. Також залишаються відкритими питання щодо створення комісій по реорганізації, збільшення граничної чисельності працівників, затвердження структури укрупнених РДА та багато інших поточних питань.

Попри це, учасників наради запевнили, що ніхто не залишиться із невирішеними питаннями сам на сам.  З кожним головою РДА пообіцяли обговорити найважливіші питання, підходячи до кожної проблеми чи ситуації в районі комплексно та у відповідності до вимог діючого законодавства.  

За результатами обговорення головам РДА запропонували сформувати перелік конкретних запитань чи пропозицій та передати їх до Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА, аби озвучити їх під час чергової наради з Мінрегіоном.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter