Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині відремонтували дві ділянки автошляхів міжобласного значення

Загалом 43 кілометри шляхів міжнародного та територіального значення у напрямку Вінницької та Рівненської області відкрили для проїзду транспорту у межах Хмельницької області. На одному з автошляхів довелося міняти підрядника через невиконання запланованих обсягів робіт.

На 5-кілометровій ділянці автотраси М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» у напрямку Вінниччини облаштували середній шар покриття та нанесли тимчасову розмітку. Відремонтована частина шляху розташована між селами Голосків та Требухівці (км 293 – км 298), що у межах Меджибізької селищної територіальної громади. Раніше покриття, зокрема, на цій частині автошляху було вкрай зруйноване та ускладнювало рух транспорту. Тепер водії можуть з комфортом рухатися правим проїздом магістралі в обидві сторони.

Роботи на цій ділянці траси почали ще 2018 року, проте через недобросовісніть підрядника, який не виконав запланований обсяг робіт, угоду з ним довелося розірвати, повідомляють у Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області. На лівій ділянці траси все ще триває реконструкція. Роботи виконує компанія ТОВ «Onur Taahhut Tasimacilik İnsaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi». Орієнтовний термін проведення ремонту – 18 місяців.

Загалом на Хмельниччині ремонтують 40 км дороги М-12 км (291 – км 333), що з‘єднує село Голосків з кордоном Хмельницької та Вінницької областей.

Також відремонтовано 38 кілометрів дороги територіального значення Т-18-04 «Корець – Славута – Антоніни», яка сполучає Хмельницьку область із Рівненською:

  • км 6 – км 19 – від кордону з Рівненщиною до села Берездів;
  • км 92 – км 108 – межа Ізяславського та Красилівського районів;
  • км 108 – км 117 – біля смт Антоніни.

В результаті проведеного поточного середнього ремонту, влаштовано два нових шари асфальтобетонного покриття, а на окремих, вкрай зруйнованих ділянках, проводилося  ще й посилення основи щебеневою сумішшю С-7.

Наразі підрядники (ТОВ «СТЛ+М» та ТОВ «СП «Автострада») займаються облаштуванням відремонтованих ділянок: укріплюють узбіччя, встановлюють бордюри, облаштовують автобусні зупинки та тротуари, наносять розмітку.

Стан дороги до та після ремонту показали у САД.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter