Новини
Політика

У Хмельницькому відбудуться сесії міської та обласної ради

Міські та обласні обранці прийматимуть рішення щодо бюджетів на наступний рік, говоритимуть про фінанси, земельні відносини, про забезпечення медичних закладів обладнанням та про соціальний захист населення. У порядку денному сесії обласної ради також – питання утворення постійних комісій та обрання їхніх голів.

Чергова друга сесія Хмельницької міської ради розпочнеться завтра, 23 грудня, о 10.00. Відповідно до розпорядження Хмельницького міського голови, на розгляд депутатів винесено три питання:

  • про бюджет Хмельницької територіальної громади на 2021 рік;
  • про регулювання земельних відносин;
  • інші питання.

Як зазначено у розпорядженні, на сесію мають бути запрошені голова Хмельницької обласної державної адміністрації, голова обласної ради, депутати обласної ради, членів виконавчого комітету, директори департаментів, начальники управлінь і завідувачі відділів виконавчого комітету.

Що ж до обласних обранців, то порядок денний їхнього пленарного засідання другої позачергової сесії, яка розпочнеться 24 грудня також о 10.00, значно ширший. Зокрема, депутати мають внести зміни до рішення обласної ради «Про утворення постійних комісій Хмельницької обласної ради, обрання їх голів».

Обговорюватимуть обранці також програму розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Хмельницької облради на наступний, 2021 рік. В тому числі, мають прийняти рішення щодо встановлення розміру статутного капіталу КНП «Голозубинецька протитуберкульозна лікарня» Хмельницької обласної ради.

Крім того, у порядку денному зазначені такі питання:

  • про внесення змін до програми централізованого забезпечення медичних закладів дороговартісним медичним обладнанням, медикаментами та виробами медичного призначення на 2016 – 2020 роки;
  • про обласну програму централізованого забезпечення медичних закладів медичним обладнанням, медикаментами та виробами медичного призначення на 2021 – 2023 роки.

Мають розглянути обласні обранці також комплексну програму соціального захисту населення області на 2021-2025 роки та затвердити обласний бюджет на 2021 рік.

Ще одне питання, яке заплановане для розгляду депутатами – про звернення обласних обранців до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо звільнення Сергія Шкарлета з посади Міністра освіти і науки України. Нагадаємо, вчора у Хмельницькому на майдан Незалежності в рамках всеукраїнської акції вийшли студенти, які протестували проти призначення його на посаду головного освітянина країни.

Чи вдасться обласним обранцям розглянути всі заплановані питання, невідомо, адже попередні засідання обласної ради проходили з пристрастями та форс-мажорами.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter