Новини
Освіта

У Красилівському ліцеї створять багатопрофільний Центр професійної освіти

У новоствореному центрі планують готувати висококваліфікованих робітників для пріоритетних галузей економіки Хмельниччини. На фінансування проєкту передбачено понад 9 мільйонів гривень. Завершити його реалізацію планують до середини наступного року.

У 2018 році Красилівський професійний ліцей увійшов до переліку переможців конкурсного відбору проектів регіонального розвитку. Ці проєкти можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Відповідно до проєкту на базі закладу розпочали створення багатопрофільного регіонального Центру професійної освіти. Тут планують готувати висококваліфікованих робітників для пріоритетних галузей економіки Хмельниччини.

Проєктом передбачено модернізацію 27 навчальних, виробничих та побутових приміщень (їдальні та гуртожитку) із застосуванням енергозберігаючих технологій. Також заклад забезпечать необхідними засобами навчання та обладнанням.

Навчання відбуватиметься як за довгостроковими програмами, так і передбачатиме формат короткострокових курсів та підвищення кваліфікації, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Особливу увагу приділять розробці, адаптації та узгодженню з роботодавцями гнучких навчальних програм, які дозволять підготувати кваліфікованих та затребуваних на ринку праці фахівців. Майбутні випускники поєднуватимуть навчання на базі Центру і роботу в установах та організаціях, де закріплюватимуть отримані знання, з можливістю отримувати за це певну заробітну плату.

Загалом на проєкт передбачено фінансування в обсязі 9,3 мільйона гривень. Завершити його реалізацію мають у першому півріччі 2021 року.

Читайте також: У Нетішині майбутніх кухарів та офіціантів вчитимуть по-новому

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter