Новини
Екологія

На Хмельниччині триває операція “Новорічна ялинка”

Екоінспектори Хмельницької області вже провели 19 рейдових перевірок, за результатами яких склали 16 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення.

Як вже повідомлялось раніше, на початку грудня у Хмельницькій області розпочалась операція “Новорічна ялинка”. Державна екологічна інспекція Хмельниччини спільно з правоохоронними органами та державною лісовою охороною створила мобільні групи, які щоденно здійснюють рейдові перевірки як в місцях продажу хвойних дерев, так і на автошляхах області.

З початку природоохоронної операції вже проведено дев’ятнадцять рейдових перевірок, в ході яких за порушення порядку придбання та збуту хвойних насаджень складено шістнадцять протоколів про вчинення адміністративного правопорушення за ст.88-1 Адмінкодексу, повідомляють в екологів.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області під час рейдів перевіряють товарно-транспортні накладні у підприємців та наявність на хвойних насадженнях спеціального маркування (чіпи/бирки/штрих-код), що містить інформацію про походження дерева. В разі виявлення правопорушення, винні особи можуть бути притягнуті не тільки до адміністративної, а й до кримінальної відповідальності.

Про факти незаконних порубок хвойних дерев або їх реалізацію можна повідомляти на телефон «Гарячої лінії» Інспекції за номером (0382) 70-28-39.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter