Новини
Здоров’я

На Хмельниччині страхуватимуть медиків, які працюють із хворими на COVID-19

У трьох районах Хмельницької області починається процес страхування медичних працівників. Про це повідомила голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк під час другої позачергової сесії, яка відбулася вчора, 24 грудня.   

Станом на 23 грудня у Хмельницькій області захворіли 2 724 медичних працівники, що становить 7% від загальної кількості хворих. Такі дані оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я.

Закон передбачає страхові виплати лише тим медпрацівникам, які протягом року з моменту інфікування COVID-19 отримають групу інвалідності або помруть від ускладнень хвороби. Тому багато лікарень страхують своїх працівників від самої хвороби через Prozorro. Хмельниччина і Харківщина серед усіх областей не закупила таких послуг через систему взагалі.

На даний час правильний шлях – особисте добровільне страхування. Я вважаю, що ми не повинні стояти осторонь, а показати гарний приклад. За нашої ініціативи в ці дні розпочався процес страхування медичних працівників через благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч» у Волочиському, Хмельницькому та Теофіпольському районах, – підкреслила Віолета Лабазюк.

Під час першого етапу страхуватимуть працівників ЦРЛ, які працюють безпосередньо у «ковідних» відділеннях та мобільні медичні бригади центрів ПМСД, які виїжджають на обстеження хворих та здійснюють забір проб ПЛР та ІФА.

Медпрацівники звертаються із заявою до фонду «Ми поруч» та надають згоду на обробку персональних даних. Далі список осіб пересилають у страхову компанію, оплачуючи вартість страхового полісу. Страхова компанія перевіряє ці дані та видає поліс медичному працівнику «на руки». Загалом, страховку на рік отримають 210 осіб, – деталізувала Віолета Лабазюк.

Голова обласної ради також закликала колег-депутатів долучитися до ініціативи на території своїх округів через благодійні організації, волонтерів, бізнес.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter