Новини
Події

Відділення тимчасового перебування для людей похилого віку відкрили у Хмельницькому

На будівництво нового закладу, що розташувався біля міського територіального центру соціального обслуговування, пішло півтора року та понад 10 мільйонів гривень з міської казни. Також у відділенні проходитимуть навчання для студентів Університету третього віку.

В першу чергу, поява нового соціального закладу – важлива подія як для літніх людей, які потребують догляду, так і для родин, що доглядають за лежачим або таким, що не може себе обслуговувати, хворим.

Будівництво та облаштування приміщення обійшлося бюджету Хмельницького у понад 10 мільйонів гривень, в тому числі, на обладнання, меблі, тренажери та інвентар пішло 802 тисячі гривень.

У відділенні – 10 кімнат, з яких шість – одномісних, решта – двомісні. Вони обладнані усім необхідним: є ванна із санвузлом, бойлер, ліжко, холодильник, тумбочки, шафа тощо. Одночасно у новозбудованому приміщенні можуть проживати 15 осіб.

Приміщення двоповерхове. Тут є їдальня, пральня, а невдовзі планують облаштувати і тренажерний зал. Крім цього, є складські приміщення для продуктових наборів та засобів гігієни, які видають у закладі.

Містяни, які опинилися у складних життєвих обставинах, зможуть у закладі перебувати від доби до трьох місяців.

Ми зможемо тут проводити і постінсультну реабілітацію. У нас є на це відповідна ліцензія, а у відділенні – відповідне обладнання. Це черговий наш крок в розвитку соціальної галузі. Усі наші центри рекреації та реабілітації ми обов’язково удосконалюємо, добудовуємо, будуємо нові, – коментує Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.  

У відділенні надаватимуться такі послуги:

  • денного догляду;
  • соціальної адаптації;
  •  цілодобового догляду;
  • послуги, спрямовані на покращення стану здоров’я: насичення організму киснем, підтримка опорно-рухового апарату, фітотерапія, ароматерапія, покращення загального стану організму із застосуванням апаратів  фізіотерапевтичного кабінету.

За потреби людей забезпечуватимуть не лише дахом над головою і харчуванням, але й засобами гігієни, обладнанням для пересування тощо, – повідомляють у Хмельницькій міській раді.

Вартість проживання у відділенні залежатиме від терміну. Якщо людина не зможе оплатити а проживання – отримає пільгу. Відповідне рішення прийматиме спеціальна комісія соціального захисту.

Запрацює нове відділення тимчасового перебування уже в січні наступного року.

Також у новому крилі облаштували дві аудиторії на 20 місць, де відбуватимуться уроки для студентів Університету третього віку. Наразі в ньому навчається понад тисяча людей.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter