Новини
Інфраструктура

Пішохідна вулиця Хмельницького перетворилася на великий смітник (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Заповнені з верхом сміттєві урни вздовж пішохідної Проскурівської стали легкою здобиччю шквального вітру та дещо зіпсували хмельничанам і без того недосконале відчуття свята в період карантинних заборон та обмежень.

Пізнього недільного вечора на пішохідній Проскурівській – малолюдно. Причина тому, ймовірно, – морозний вітер, що вирує над Хмельницьким. Попри це, центральною вулицею обласного центру люди за останні кілька годин таки пройшлися. І їх було чимало. Свідченням цьому є заповнені вщерть смітники вздовж тієї частини вулиці, яка починається від головної ялинки міста і простягається аж до вулиці Соборної, де територія Різдва та Нового року у Хмельницькому, можна сказати, формально закінчується. Принаймні в цьому місці гасне ілюмінація і закінчуються смітники.

Проте – не закінчується сміття. Десятки (чи може – сотні?) паперових стаканчиків з-під напоїв, якими з верхом наповнені смітники вздовж усієї вулиці, схоже, тільки й чекають пориву вітру, аби понестися вдалечінь із ризиком врізатися якомусь необережному перехожому просто в обличчя. (Стаканчики, що літали вздовж вулиці та лунко лопалися під підошвами таки були зафіксовані на шляху – авт.)

Насправді, вздовж Проскурівської смітників – чимало. Їх декілька десятків. Проте, без втручання комунальників, на ту кількість хмельничан, які проходять протягом дня (чи вечора) вулицею – їх явно недостатньо.

Різні смітники: картина – та сама. Десь більше, десь менше, але зрештою – до першого пориву вітру.

Біля кав’ярень не на Проскурівській, а поруч із нею – та сама історія. Чи то працівники закладів не встигають прибирати сміття за хмельничанами, чи то сподіваються на комунальників.

Крім “стаканчикового” сміття – на Проскурівський є ще й трохи, схоже, чогось невідомо-будівельного. Особливо “ефектно” виглядає це на фоні різдвяного янгола.

Чи то у комунальників не сподівалися такої активності від хмельничан у плані споживання напоїв, чи то, навпаки, сподівалися, що містяни будуть свідомі і трамбуватимуть відходи своєї життєдіяльності, перш ніж піти від смітника, аби решті було куди покласти своє сміття так, аби це не псувало загальну картину… Проте…

Насправді, трапилися на шляху Проскурівською і “незаймані” смітники. Або – майже порожні, порівняно з усіма іншими.

Пластиковий сміттєвий контейнер, із тих, які зазвичай встановлюють у місцях масових скупчень людей в обласному центрі, на ділянці шляху “від ялинки до Соборної” зустрівся лише один. Проте, чи то він вже був переповнений вщерть, чи то хмельничани з якихось причин ігнорували його, проте картина біля цього смітника була така:

Ми, звісно, не стверджуємо, що така картина у центрі Хмельницького – щодня і щовечора. Напевно, в інші дні сміття зі смітників встигають прибирати оперативніше. Проте тому, хто раз на тиждень вийшов у місто, аби побачити трохи свята, від того не легше.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter