Новини
Події

Проєкти Шепетівської громади перемогли у конкурсі Мінрегіону

Два проєкти Шепетівської громади стали переможцями конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку: “Створення агропромислового парку” та “Нова Шепетівка: від планів до дій!”.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Шепетівки Віталій Бузиль. Як зазначив очільник громади, ще у вересні представник ГО “Нова Українська Громада” Дмитро Королівський спільно з командою фахівців у сфері регіонального розвитку підготували проєктні заявки для подання на зазначений конкурс. Оскільки проєкти були націленими на розвиток оновленої Шепетівської громади, суб’єктом подання на конкурс стала Шепетівська міська рада.

Приємно, що на фінальних етапах відбору у грудні цього року, серед 739 проєктів (56 переможців) з усіх регіонів України, нам вдалося захистити та відстояти їхню актуальність, а незалежна експертна оцінка високо оцінила ці ініціативи! Загальний бюджет двох проєктів Шепетівської громади складе 28 млн грн, до реалізації приступимо у 2021, – написав Віталій Бузиль.

У Мінрегіоні повідомляють: загалом 56 відібраних проєктів обійдуться у понад 535 мільйона гривень.

Найбільше проєктів надійшло за програмами: «Розвиток туризму» – 219, «Інноваційна економіка та інвестиції» – 137 та «Підтримка розвитку депресивних територій» – 106.

Під час відбору експерти та конкурсна комісія звертали увагу, у першу чергу, на комплексність проєктів, їх соціально-економічний ефект для міст та регіонів, а також спроможність заявника підтримувати проєкт в подальшому, – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який є головою конкурсної комісії.

Лідери за кількістю поданих проєктів Львівська область – 68 та Одеська – 54. Серед центральних органів виконавчої влади найактивнішим було Міністерство освіти і науки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter