Новини
Суспільство

У Славуті тривають роботи з облаштування ірландського саду

Локацію, яка має всі шанси стати туристичною “родзинкою” міста, заклали ще у 2019 році. Роком раніше цю ідею в рамках “Громадського бюджету” славутчани підтримали.

У квітні минулого року на території майбутнього саду поблизу міського Палацу культури висадили саджанці 22 дерев: тополю, жасмин, вербу, горобину, ялицю, в’яз, інжир, бук, клен, горіх, лох багатовіковий, сосну, дуб, кипарисовик, ліщину, граб, липу, каштан, ясен, березу, яблуню та кедр.

Частину саджанців для майбутнього саду свого часу шукали по всій Україні. Дерева у ньому розташовані за тим же принципом, за яким їх колись висаджували друїди Англії та Ірландії. Кожне дерево має “своє” місце і символізує якусь астрономічну подію чи конкретний відрізок часу. Тож кожен, хто завітає до ірландського саду, зможе знайти “власне” дерево (яке відповідає дню народження або певній даті) та “зарядитись” від нього позитивною енергетикою, повідомляє Хмельниччина. Північ.

Повна назва проекту, авторами якого є Микола Караван, Максим Караван та Віктор Гавура, – «Створення ірландського саду, як однієї з туристичних візитівок Славути, покращення зв’язку між людськими характерами і породами дерев». Обійшовся він бюджету міста у 80 тисяч гривень.

Нещодавно на території майбутнього саду комунальники виклали бруківку. Наразі облаштування саду триває.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter