Новини
Суспільство

У Хмельницькому відкриють соціальну пральню для малозабезпечених

Проєкт «Допоможемо вижити – соціальна пральня» – один із 23, які перемогли у рамках Громадського бюджету та будуть реалізовані цього року у Хмельницькому. Із трьох мільйонів гривень, виділених на втілення у життя ініціатив хмельничан, на цей проєкт припадає майже 107 тисяч гривень. Покликана ініціатива допомогти містянам, які опинилися в скрутних життєвих обставинах.

З ініціативою відкрити у Хмельницькому соціальний заклад, де надаватимуть допомогу малозабезпеченим хмельничанам, виступив хмельничанин Андрій Андрійчук. Його проєкт «Допоможемо вижити» пройшов відбір у рамках Громадського бюджету та зібрав 785 голосів на підтримку.

Описуючи свій проєкт, автор зазначає:

Наш проект націлений на всі верстви населення, які потребують допомоги у зв’язку з складними життєвими обставинами, а саме: переселенці, люди похилого віку, люди з інвалідністю, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, мати (батько), які самі виховують дітей, громадяни, що не мають постійного місця проживання, люди звільненні з місць відбування покарання, люди з алко- та наркозалежністю.

Що пропонує автор і що планують реалізувати завдяки коштам, виділеним в рамках Громадського бюджету: на базі проекту «Допоможемо вижити» буде відкрито соціальну пральню, де мешканці Хмельницького, крім послуг з прання та прасування речей, зможуть отримати ще й такі послуги:

  • можливість помитися, скористатися послугами перукаря,
  • вибрати чистий одяг та взуття,
  • поласувати гарячим обідом та чаєм,
  • отримати консультацію, а також, за бажанням, – направлення до центрів адаптації та центру матері та дитини.

Для того, аби проєкт був реалізований, необхідно: замовити, оплатити та встановити необхідні побутові прилади. На це, за розрахунками автора проєкту, необхідно 106 912 гривень.

На думку Андрія Андрійчука, реалізація його проєкту допоможе зняти соціальну напругу у місті, покращить співпрацю з соціальними центрами для більш ефективної допомоги населенню, поліпшить та покращить рівень життя малозабезпечених верств населення.

Очікується, що, за відсутності форс-мажорів, соціальна пральня відкриється вже у лютому поточного року.

Нагадаємо, у Хмельницькому протягом півроку вже працює схожа соціальна ініціатива, втілена у життя завдяки благодійному фонду «Карітас». Щоправда, спектр послуг, що надають малозабезпеченим хмельничанам, вужчий, ніж запропонований у рамках Громадського бюджету.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter