Новини
Інфраструктура

На одному з перехресть Хмельницького змінили режим роботи світлофорів

Інакше запрограмували роботу світлофорів задля того, аби спростити рух транспорту на перетині двох перевантажених транспортом вулиць. Проте не всі водії встигають відстежувати зміни, тож подекуди, трапляється, порушують правила.  

Перехрестя вулиці Зарічанської та Старокостянтинівського шосе – одне з найбільш жвавих у Хмельницькому. Сюди їде транспорт з Озерної, проспекту Миру та Вінницького шосе. А також – з центру у напрямку виїзду з міста. Віднедавна тут додалося автівок і через будівництво дороги на вулиці Мельникова.

Світлофори не могли впоратися з регулюванням руху і на перехресті утворювалися затори. Тож режим роботи триколірних пристроїв вирішили змінити і удосконалити.

Змінили режим регулювання таким чином, що по вулиці Зарічанській і по вулиці Мельникова транспорт рухається окремо. Крім того, після завершення зеленого сигналу по Старокостянтинівському шосе у всіх напрямках ще декілька секунд продовжує горіти червоне світло, щоб водії могли завершити виконання лівого повороту. На вулиці Зарічанській перед перехрестям було демонтовано додаткову табличку, яка дозволяла рух праворуч на червоний сигнал, для того щоб водії, які рухаються з цього боку, не створювали перешкод для транспорту, який виїжджає з вулиці Мельникова, – пояснює начальник відділу з організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ Олександр Ковальчук.

Те, що знак повороту демонтували, хмельницькі водії помітили ще наприкінці грудня. Проте – не всі, а лише найуважніші. Про що й попередили колег у соцмережах.

Водії зі стажем звертають увагу на світлофори та знаки. Але, кажуть, багато є таких, хто на це не зважає і за звичкою повертає праворуч.

Рішення змінити режим роботи світлофорів, на думку водіїв, розвантажило перехрестя. Тепер автівки рухаються швидше. Але, зазначають, це все одно не вирішує проблему.

Вирішене питання буде, коли буде ще окремо одна лінія безперешкодного проїзду на вулицю Зарічанську, – каже водій-хмельничанин Валерій Гунько.

Реконструкція цього перехрестя відбудеться вже у поточному році, анонсують у департаменті інфраструктури.

Ми плануємо розширити Старокостянтинівське шосе на підході до Зарічанської з боку проспекту Миру для того, щоб розділити транспорт, який рухається в прямому напрямку, і той, який повертає праворуч, – прокоментував Олександр Ковальчук.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: У Хмельницькому на три дні змінять маршрути руху тролейбусів

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter