Новини
Суспільство

У центрі Хмельницького – нашестя ворон (ФОТО)

Сотні птахів окупували дерева, дахи будинків та дроти у центрі міста, неподалік продуктового ринку. Просидівши близько години, галасливі гості полетіли у напрямку міського сміттєзвалища.

Гвалт, лемент, безліч птахів, які сновигають майже над головами перехожих – протягом години внутрішній двір будинків, розташованих на перехресті вулиць Вайсера та Соборної, став прихистком для пернатих. Сотні ворон обліпили дахи, дерева, дроти та навіть вертикальні антени. Зазвичай ця галаслива родина “живе” у парку імені Шевченка, теж у центрі міста, але трохи далі від житла людей. Проте сьогодні з якоїсь причини крикливі пернаті змінили місце своєї “тусовки”.

Якщо вірити народним прикметам, так щільно птахи обліплюють дерева та всі доступні поверхні напередодні мокрого снігу. Снігу у Хмельницькому, на жаль, все ще немає, зате є густий туман.

У патрульній поліції принагідно водіям нагадують головні правила поведінки на дорогах в таких погодних умовах: дотримуватися безпечної дистанції; не перевищувати швидкості руху; утримуватися від різкого гальмування та порушень правил обгону і маневрування; рухатися лише з увімкненими габаритними вогнями, ближнім світлом чи протитуманними фарами.

Можливо, саме через туман птахи перемістилися ближче до центру міста, аби звідти летіти у напрямку міського сміттєзвалища, куди зазвичай о цій порі вони вирушають “на вечерю”. Що вони й зробили зрештою.

Що б там не було в головах у птахів, центр міста наразі вільний від галасу та неприємних сюрпризів, які могли би прилетіти перехожим на голови.

А от чи чекати мешканцям Хмельниччини мокрого снігу, чи ні, читайте у прогнозі на завтра, який з’явиться на “Поділля NEWS” традиційно о 19.00.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter